ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΚΡΟΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΩΓΩΝ

Με τον όρο κρουστικές υπερτάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, εννοούμε τις απότομες αυξήσεις στην τιμή του δυναμικού των γειώσεων, που οδηγούν στη δημιουργία επαγωγικών ρευμάτων

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις διαρκούν από εκατομμυριοστά έως και χιλιοστά του δευτερολέπτου και μπορούν να κυμανθούν από μερικά έως και χιλιάδες Volts!

Τα αίτια δημιουργίας κρουστικών υπερτάσεων είναι φυσικά (π.χ κεραυνοί) και τεχνητά (π.χ βραχυκυκλώματα).

Εξαιτίας των κρουστικών υπερτάσεων αναπτύσσονται σε μία εγκατάσταση επαγωγικά ρεύματα. Πρόκειται για ρεύματα μεγάλης έντασης που μπορούν να καταστρέψουν κάθε μορφής εγκατάσταση, καθώς επίσης και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον ίδιο τον άνθρωπο.

Τα επαγωγικά ρεύματα μπορούν να περάσουν μέσα σε μία ηλεκτρική εγκατάσταση, μέσω των καλωδίων ισχύος, των τηλεφωνικών καλωδίων, των κεραιών κ.α.

Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν σε μία εγκατάσταση από τις κρουστικές υπερτάσεις είναι πολλά και ποικίλα. Για την αντιμετώπισή τους συνίσταται η χρησιμοποίηση απαγωγών κρουστικών υπερτάσεων.

Οι απαγωγοί κρουστικών υπερτάσεων (SPD) είναι ειδικές συσκευές που τοποθετούνται πριν από τα διάφορα μηχανήματα που θέλουμε να προστατεύσουμε ή σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στο δίκτυο.

Στόχος τους είναι η άμεση μείωση των κρουστικών υπερτάσεων σε ακίνδυνα μεγέθη

Οι απαγωγοί κρουστικών υπερτάσεων, εκτός από οικιακές εγκαταστάσεις, βρίσκουν εφαρμογή σε τομείς όπως βιομηχανία, νοσοκομεία, τράπεζες, ξενοδοχεία κ.α.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση, αποδέχεστε τη χρήση των cookies και των όρων χρήσης.

Μάθε περισσότερα